torstai 10. lokakuuta 2013

Vuosi

Vuosi sitten tähän aikaan takanani oli huonosti nukuttu yö ja edessäni jännityksen täytteinen päivä. Vuosi sitten jouduin pääsin käynnistykseen, sain hälyyttää Miehen paikalle kesken työmatkan, ja epätodellisin tuntein astelin synnytyssaliin ilman synnytyskipuja.

Vuosi sitten moikkailimme Miehen kanssa puujalkavitsein toisiamme synnytyssalissa "Käytsä usein täällä?" Siitä muutaman tunnin päästä sain jo tosissani keskittyä ja kiroillakin epiduraalin laittamisen hankaluutta. Kun ensimmäinen synnytys oli pitkä ja hitaudessaan tuskallinen, oli toinen synnytykseni nopea ja sen vuoksi rajun tuntuinen. Silti vuosi sitten opin, että synnytys voi olla näännyttävän sijaan myös voimaannuttava.

Vuosi sitten tänä päivänä sain nelikiloiseksi pelotellun mutta todellisuudessa voipaketillisen verran pienemmän Tosikoisen syliini. Vuosi sitten sain todeta jo toisen kerran, että uuden lapsen myötä rakkaus myös muihin perheenjäseniin vain kasvaa. Sanotaan, että raha tulee rahan luokse. Minun mielestäni pikemminkin rakkaus tulee rakkauden luokse, yleensä eksponentiaalisesti kasvaen.

2 kommenttia: