lauantai 5. lokakuuta 2013

Pikkuhousut

Lapsen ajatuksenjuoksua on mahdotonta ennakoida. Tässä eräänä päivänä aivan tyhjästä Esikoinen oli laukaissut isälleen:

- Iskä, mää en tykkää siitä, kun sää kosket mun pikkuhousuihin.

o_O

Mies oli aivan hämillään, mutta onneksi keskustelu sentään käytiin kotona. Sitten alkoikin selvittely, mitä ihmettä Esikoinen oikein tarkoittaa? Lapsi toisteli lausetta eri muodoissa monta kertaa, kunnes lopulta tuli ratkaiseva lisäys:

- Iskä, mää en tykkää siitä, kun sää kosket mun pikkuhousuihin laatikossa. Ei niitä saa ottaa sieltä.

Puuuh, mikä helpotuksen huokaus pihahti Mieheltä! Olemme esitelleet Esikoiselle, että sitten kun hän osaa ilmoittaa pottahädästä etukäteen, hänen ei enää tarvitse käyttää vaippoja vaan hän saa pikkuhousut. Niitä on jo käyty ihailemassa ja ihmettelemässä vaatehuoneen laatikosta, sekä äidin että iskän kanssa, mutta vielä ei olla edetty sen pidemmälle. Näköjään ihan syystä, heh.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, milloin ovellemme koputtaa jokin Virallinen Taho, mikäli Esikoinen laukoo vastaavia lauseita päiväkodissakin.


PS. Miehen kertoessa tätä päivän kommellusta äidille työpäivän jälkeen, tuli treenattua lantiopohjan lihaksia koko viikon edestä. Niin ankarasti nauroin!

3 kommenttia:

  1. Apuva. :D Kaksivuotiaat ovat pelottavia otuksia.

    VastaaPoista
  2. Ei me niin tosissaan aina lasten puheita oteta päiväkodissa. :D Tai sitten ainakin yritetään saada jo lapselta selitys sanoilleen. Lapset oikeasti selittää niiiiin omituisia juttuja päiväkodissa ettei tosi. Sitten on myös nää "äitin tissit kasvaa" ja "isi juo kaljaa"-jutut, joista vanhemmat ei halua kuulla, eikä me kerrota ettei tartteis toisten hävetä. ;D

    VastaaPoista
  3. sea: Hyvä tietää! :D On noi nappulat kyllä sellaisia omituisia höpöttäjiä välillä, että ei mitään rajaa. XD

    VastaaPoista