torstai 1. elokuuta 2013

Puppet master

Esikoista ei ole koskaan kiinnostaneet nukkeleikit, vaikka varsinkin tarhassa niitä on tuputettu tarjottu. Sen sijaan viime aikoina hän on alkanut imettää puista krokotiiliaan, vaihtaa vaippaa pehmoankalleen ja peitellä pikkuruista legonalleaan nukkumaan.

Kukin tyylillään ja minusta Esikoisen tyyli on varsin suloinen. Toivon, ettei syksyllä jatkuva tarha täysin syrjäyttäisi näitä versioita tavanomaisilla nukkeleikeillä.

3 kommenttia:

 1. Ompa outoa jos tarhassa leikkejä tyrkytetään, ei meillä vaan. Joillekin lapsille kyllä vihjataan palapelejä, piirrustuksia ym kehittäviä juttuja jos tiedetään ko taidoissa olevan puutteita, mutta perinteisiin koti-, nukke- tai autoleikkehin ei puututa. Olenpa yhdessä päiväkodissa opetellut sanomaan tyttöä pojaksi kun tämä itse väittää olevansa poika. Siellä kyseiseen tapaukseen on kyllä suhtauduttu todella hyvin, lasta ei kiusaa kukaan ja muutkin lapset huomauttavan tämän tapauksen olevan poika jos joku täti erehtyy. :)

  VastaaPoista
 2. Noh, tuputtaminen saattaa olla vähän turhan jyrkästi sanottu, mutta useamman kerran viime talvena Esikoinen ohjattiin tarhaan saavuttuaan (leikkiaikaan vasta aamupalan jälkeen) suoraan nukkien pariin muiden tyttöjen luo. En ole tuosta isosti älähtänyt, koska kyllä varmasti Esikoinenkin sai itse leikkinsä loppujen lopuksi valita. Kerran kyllä eräälle nukkeja innokkaammin tyrkyttäneelle harjoittelijalle tokaisin, että Esikoista taitaa enemmän kiinnostaa autot kuin nuket. ;)

  Oletpa päässyt tutustumaan ihanaan omapäiseen ja rohkeaan "poikaan"! :) Vaikka rohkea hän on varmaan vain meidän aikuisten silmissä, ja lapsille vain kaveri muiden joukossa - toivottavasti.

  VastaaPoista
 3. Voi tietysti olla, että Esikoisen kaverit leikki nukeilla ja siksi lasta ohjattiin sinne, mutta sitten olisin käyttänyt kavereiden nimiä enkä suoranaisesti ohjannut leikkimään nukeilla. Vaikea tietty sanoa, on niitäkin taloja joissa henkilökunta on jumittunutta ja puolueellista (onneksi harvinaisempia). Toisaalta, mistä sitä tietää millä lapsi leikkii päiväkodissa, on ne niin erilaisia joskus kotona kun hoidossa. Yksikin lapsi oli kun enkeli hoidossa, mutta kotona kuulma ihan raivopää. :O

  Joo! Melkein teki mieli sanoa lapselle "sä oot tyttö!!", mutta eihän sitä semmoista saa sanoa. :D Kaverit ottivat asian tosi rennosti, ei siihen kiinnitetty huomiota ellei juurikin joku erehtynyt kutsumaan tytöksi. Toivottavasti isompanakin saa olla rauhassa (tuskin, ikävä kyllä).

  VastaaPoista