maanantai 28. huhtikuuta 2014

11 asiaa

Pikkuplaneetta haastoi minut 11 asian haasteeseen:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen haastetulle
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
4. Haastettujen tulee valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa (en miettinyt tätä kohtaa, kun en tiedä lukijamääriä?)
5. Sinun tulee kertoa, kenet olet haastanut
6. Ei takaisin haastamista

Koska olen laiska kapinallinen luonne, noudatan vain osaa säännöistä. Kerron itsestäni sattumanvaraisesti 11 asiaa ja vastaan mielenkiinnolla Pikkuplaneetan esittämiin kysymyksiin, mutta en keksi uusia kysymyksiä enkä haasta ketään. Haasteen saa kuitenkin jokainen innokas napata itselleen ja vastata vaikkapa noihin Pikkuplaneetan esittämiin kysymyksiin! :)

11 asiaa Änistä:

1. En pysty ajamaan pienintäkään matkaa ilman turvavyötä. En edes siirtämään autoa parkkiruudusta toiseen. Sisäinen omatuntoni alkaa heti huutamaan ja syyllisyys on niin murskaava, että käteni ei suostu starttaamaan, ennen kuin vyö on kiinni.
2. En kuitenkaan koskaan yksin ajaessa kiinnitä takapenkin turvaistuimia turvavöihin, vaan ne saavat heilua aivan vapaita. (Eivät siis tule itsestään millään autoon kiinni, vaan vasta kun laitetaan lapselle turvavyö, se pitää myös istuimet paikoillaan.)
3. Minulla on työpöydälläni (tyhjä eli käyttämätön) postikortti, jonka kuvassa on vanha emalimuki täynnä mustikoita. Kuvasta tulee aina mieleen edesmennyt mummoni, maailman ihanimmat lapsuudenkesät ja makoisin mustikkapiirakka.
4. Huomaan välillä suorittavani äitiyttä, enkä osaa nauttia lapsistamme ja heidän seurastaan yhtä mutkattomasti kuin Mieheni - ja olen tästä välillä (usein) kateellinen hänelle.
5. En siedä ollenkaan kahvin makua, en edes jälkiruuan joukossa. Sen sijaan kahvi tuoksuu mielestäni to-del-la hyvälle. En voi käsittää, kuinka mikään, mikä tuoksuu niin ihanalle, voi maistua niin pahalta!
6. Olen kotihiiri ja tykkään kaikista eniten kaivautua iltaisin sohvan nurkkaan hyvän hömppäsarjan tai -kirjan ääreen.
7. Lasten myötä olen muuttunut pikkuasioissa pihimmäksi (esim. syön liki aina eväitä lounaaksi).
8. Esittelen mielelläni lasteni valokuvia ja ihastelen heidän suloisuuttaan. Olen pohjimmiltani ylpeä ja siirappinen äiti, mutta teen parhaani pitääkseni sen aisoissa.
9. Annan monesti Miehelle turhia "hyviä" vinkkejä ja ohjeita lasten suhteen, jotka lopulta itse aina unohdan enkä noudata niitä.
10. Toivoisin asuvani lähempänä siskoani ja hänen perhettään.
11. Pukeudun värikkäästi, rakastan värejä, en käytä ikinä mitään mustaa ja valkoistakin hyvin harvoin.

11 kysymystä Pikkuplaneetalta:

1. Mistä aihepiiristä olet kirjoittanut blogissasi eniten? Lasten suusta.
2. Uusimpia arjen oivalluksiasi? Muista pitää MehuJehut mukana keväällä ja kesällä aina, kun lapsetkin ovat mukana, jos haluaa välttyä pyykiltä. (Talvella ja/tai vedenpitävien ulkovaatteiden kanssa ei ollut niin justiinsa.
3. Ostokset putiikeista, ostoskeskuksesta vai netin kautta? Ruoka aina ostoskeskuksesta, vaatteet yhä enemmän netistä.
4. Lomavinkkisi ensi kesälle? Autolla kotimaata ympäri. Jos olisin rohkeampi, uusisin Miehen kanssa tehdyn ajelun ympäri Suomenmaata, mutta vielä ei rahkeet riitä toteuttaa samaa takapenkki täynnä lasten mielipiteitä ja lyhyitä pinnoja. :D
5. Hyvinvointineuvosi? Muista ottaa myös rennosti, kaiken tekemäsi ei tarvitse olla "hyödyllistä" tai kohti tiettyä päämäärää.
6. Minne haluaisit matkustaa? Lasten kanssa Kreikkaan, mahdollisesti Parokselle.
7. Seuraavat kukka- ja kasvi-istutuksesi? Jestas. Ei mitään. En ole tippaakaan viherpeukalo. Ehkäpä Mies toisi minulle joskus leikkokukkia?
8. Minkä asian puolesta haluat/jaksat ottaa kantaa? Lasten hyvinvointi, esim. uusimpana ettei erityistukea leikattaisi sitä tarvitsevilta lapsilta perusopetuksessa. Täällä sinäkin voit tähän vaikuttaa: http://www.adressit.com/erityistukea_tarvitsevien_lasten_oikeus_oppimiseen_turvattava
9. Milloin sinulla on aikaa kirjoitella blogiasi? Töissä, hups...
10. Parasta juuri tänään? Olla ilman tarharumbaa. Onni on lasten vapaapäivä isovanhempien kanssa. <3
11. Mihin näistä kysymyksistä oli vaikeinta vastata? Näköjään nro 2, koska se oli ainoa joka jäi ensimmäisellä kierroksella ilman vastausta. En taida olla kovinkaan oivaltava ihminen. :D

Kas siinä. Tuliko mitään uutta mielenkiintoista tietoa? :)

1 kommentti:

  1. En voi käsittää, ettei joku pidä kahvista ;). Ymmärrän niin hyvin nuo ohjeet miehelle (vaikka pärjäävät varmasti) ja sen, mikä ilo on saada isovanhemmat kylään arjen keskellä. Noiden MehuJehujen avulla olisi säästynyt monet pienet harmitukset automatkoilla :).

    VastaaPoista